ورود / ثبت نام

طلا برای مرد چه حکمی دارد؟ | آیا انداختن طلا برای مرد حرام است؟

  • یکشنبه 18 دی 1401 | 19:14
  • 2.62 از 5 بوسیله 8 رای
    |
طلا برای مرد چه حکمی دارد؟ | آیا انداختن طلا برای مرد حرام است؟

در رابطه با این سؤال می‌خواهیم به سخنان عالم برجسته مسلمان، شیخ یوسف القرضاوی، در کتاب معروفش «حلال و حرام در اسلام» استناد کنیم. ایشان می فرمایند: «زیبایی و ظرافت صرفاً جایز نیست، بلکه مورد نیاز اسلام است و به طور کلی هر گونه اقدام برای منع آن را نفی می کند. خداوند متعال می‌فرماید: «بگو: چه کسی زینت‌های خدا را که برای بندگانش آفریده و روزی‌های پاکیزه‌اش را حرام کرده است؟» (الاعراف: 32) اما اسلام دو نوع زینت را برای مردان حرام کرده است، در حالی که آن را برای زنان مجاز دانسته است. اینها اولاً زیورآلات طلا و ثانیاً لباسهای ساخته شده از ابریشم خالص هستند. از على روايت شده است كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم مقدارى ابريشم در دست راست و مقدارى طلا در دست چپ گرفت و فرمود: «اين دو براى پسران من حرام است». (از احمد، ابوداود، نسائی، ابن حیان و ابن ماجه روایت کرده اند که عبارت اضافی «ولی اناث حلال» را نقل کرده است.) پس طلا برای مرد چه حکمی دارد؟ آیا انداختن طلا برای مرد حرام است؟ چرا؟ در ادامه بیشتر در رابطه با این موارد بخوانید.

طلا برای مرد چه حکمی دارد؟

عمر رضی الله عنه روایت می کند که از پیامبر صلی الله علیه و آله شنید که می فرمود: ابریشم نپوشید، زیرا کسانی که در دنیا آن را می پوشند در آخرت نیز آن را نپوشند. (به روایت بخاری و مسلم) در مناسبتی دیگر به لباس ابریشمی اشاره کرد و گفت: این لباس مردی است که شخصیت ندارد. (بخاری و مسلم روایت کرده اند) پیامبر صلی الله علیه و آله یک بار انگشتر طلا را بر دست مردی دید. فوراً آن را از او گرفت و انداخت پایین و گفت: «آیا انسان تکه‌ای زغال سوخته را برمی‌دارد و در دست می‌گیرد؟» پس از خروج پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، شخصی از مرد پرسید: چرا آن را بر نمی‌داری و از آن بهره نمی‌بری؟ پاسخ داد: نه، به خدا سوگند! پس از آن که رسول خدا صلی الله علیه و آله آن را دور انداخت، آن را برنمی‌دارم». (به گزارش مسلم)

  1. همان ممنوعیتی که در مورد انگشتر طلا اعمال می شود، در مورد آنچه در بین انفاق کنندگان آشکار می بینیم، یعنی خودکار طلا، ساعت طلا، جا سیگار و فندک طلا، دندان های طلا و غیره نیز صدق می کند. با این حال، مردان مجاز به پوشیدن حلقه های نقره هستند. بخاری از ابن عمر روایت می کند که گفت: رسول الله صلی الله علیه وسلم انگشتری نقره به دست داشت. پس از او ابوبکر و سپس عمر و عثمان آن را پوشیدند تا اینکه از انگشتش در چاه عریس افتاد. (بخاری گزارش کرده است) در مورد فلزات دیگر مانند آهن، هیچ متن صحیحی در منع آنها وجود ندارد. برعکس، در صحیح بخاری می‌بینیم که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به مردی که می‌خواهد با زنی ازدواج کند توصیه می‌کند: «هدیه‌ای به او بده، هر چند انگشتر باشد. از آهن.» بخاری بر اساس این حدیث جواز انگشترهای آهنی را استنباط کرده است. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در پوشیدن جامه ابریشمی به دلایل پزشکی امتیازاتی داد، زیرا به عبد الرحمن بن عوف و زبیر بن عوام که هر دو مبتلا به گال بودند، داد. 
  2. حکمت این دو نهی در مورد انسان، هدف اسلام از طریق این دو نهی که مربوط به مردان است، دستیابی به اهداف عالی تربیتی و اخلاقی است. اسلام چون دین جهاد و قدرت است، باید صفات مردانگی مردان را از هرگونه ضعف و انفعال و رخوت محفوظ دارد. خداوند هیکل مرد را متفاوت از زن قرار داده است و سزاوار نیست که مرد لباسی از جنس مرغوب بپوشد و بدن خود را با زیور آلات گرانبها آراسته کند. با این حال، یک هدف اجتماعی زیربنای این ممنوعیت ها وجود دارد. ممنوعیت طلا و ابریشم برای مردان بخشی از یک برنامه اسلامی گسترده تر برای مبارزه با تجمل گرایی در زندگی است. از دیدگاه قرآن، تجمل گرایی موجب ضعف ملت ها و در نهایت سقوط آنها می شود. وجود تجملات نیز بیانگر بی‌عدالتی اجتماعی است، زیرا تنها عده‌ای هستند که می‌توانند اقلام مجلل را به هزینه توده‌های محروم مردم بخرند. علاوه بر این، زندگی مجلل دشمن هر دعوت به سوی حقیقت، عدالت و اصلاح اجتماعی است.
  3. قرآن می‌فرماید: «وَ أَنْتَا أَنْتُمْ هُوَ الْمَصْبَهَهٍ عَلَیْهِمْ عَلَیْهِمْ عَلَیْهِمْ تَعْلَمُونَ مِنْ أَشْرَکُونَ». سپس سخن بر آن ثابت می شود و ما آن را به کلی نابود می کنیم.» (الاسراء: 16) و باز هم می فرماید: «و ما انذار لم یغذی فی هیچ شهرکی بدون اینکه اهل تجمّل و تجمّل آن نگفتند ما به آنچه تو را مبعوث کرده ای کافریم.» (سبا): 34) پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) با رعایت روح قرآن، مسلمانان را از افراط در مصرف آشکار نهی فرمود. او نه تنها استفاده از طلا و ابریشم را برای مردان منع کرد، بلکه زنان و مردان را از ظروف طلا و نقره نیز منع کرد. در نهایت، ملاحظات اقتصادی نیز در اینجا دارای اهمیت هستند. از آنجایی که طلا یک وسیله مبادله جهانی است، استفاده از آن برای ساخت ظروف خانگی یا زیور آلات برای مردان از نظر اقتصادی منطقی نیست. چرا طلا و ابریشم برای زنان مجاز است؟ زن به دلیل توجه به فطرت زنانه خود از این ممنوعیت مستثنی شده است، زیرا عشق به زیورآلات و زیور آلات برای زن امری کاملاً طبیعی و طبیعی است. با این حال، او نباید از زینت های خود برای جذب مردان و برانگیختن میل جنسی آنها استفاده کند. در حدیثی آمده است: «هرگاه زنی عطر بزند و به میان مردم برود تا بوی آن به آنها برسد زناکار است و هر چشمی که به او جلب شود چشم زناکار است». (نسائی و نیز ابن خزیمه و ابن حیان در صحیح خود روایت کرده اند) و خداوند متعال به زنان هشدار می دهد: «... بر پاهای خود کوفتن نزنند تا آنچه از زینتشان پنهان است آشکار شود...».

چرا طلا و ابریشم برای زنان مجاز است؟

زن به دلیل توجه به فطرت زنانه خود از این ممنوعیت مستثنی شده است، زیرا عشق به زیورآلات و زیور آلات برای زن امری کاملاً طبیعی و طبیعی است. با این حال، او نباید از زینت های خود برای جذب مردان و برانگیختن میل جنسی آنها استفاده کند. در حدیثی آمده است: «هرگاه زنی عطر بزند و به میان مردم برود تا بوی آن به آنها برسد زناکار است و هر چشمی که به او جلب شود چشم زناکار است». (نسائی و نیز ابن خزیمه و ابن حیان در صحیحین خود روایت کرده اند) و خداوند متعال به زنان هشدار می دهد: «... بر پاهای خود کوفتن نزنند تا آنچه از زینت هایشان پنهان است آشکار شود.

پس برای مردان چطور طلایی بخریم؟ که یک کادوی ارزشمند نیز داده باشیم؟

اگر همسر یا مرد زندگی شما یک فرد مهم برای شما بوده و قصد دارید یک هدیه ارزشمند به او بدهید، می‌توانید برای او شمش طلا بخرید. شمش‌های طلا آویز یا انداختنی نیستند. بلکه در کنار طلا بودن و ارزشمندی بسیار (24 عیار)، می‌توانند جنبه سرمایه گذاری نیز داشته باشند. به همین خاطر مردان علاقه زیادی به این نوع کادوهای سرمایه گذاری نشان می‌دهند. برای خرید شمش طلا و استعلام قیمت شمش طلا با خانه سکه ایران همراه باشید.

در صورت تمایل به مشاوره در مورد خرید محصولات با شماره تلفن 02188314479 تماس بگیرید.



  6     -   =   1  


خانه سکه ایران